Glad sommar önskar Tyringe Byalag

En sommarhälsning med information från Tyringe byalag
Byalaget står för: Ett gemensamt forum för alla personer, föreningar och företag med målet att främja Tyringes utveckling.
Styrelsen består av ordf. Johan Berglund, kassör Steneric Svensson, sekreterare Ann-Helen Larsson, samt övriga ledamöter Erling Börjesson, Göran Berg, Jessica Hansson, Torbjörn Bengtsson, Ulrika Tomsson och Rolf Rantzow ordinarie representant från Muséet, samt tillfälliga projektgrupper.
Årsmötet hölls på Muséet den 21 mars
Efter sedvanliga förhandlingar bjöd byalaget på fika.
Den 28 mars på skärtorsdagen fanns vi på mataffärerna där medlemmarna i Byalaget samt nya medlemmar fick köpa ett tio-pack ägg för 20 kr. på Matlusten och choklad för 20 kr. på Hemköp.
Denna aktivitet genererade 21 nya medlemmar.
Det ska upplevas som ett mervärde att vara medlem i Tyringe byalag, samt att vi ska gynna affärerna i byn!
Valborgsmässoafton firades som vanligt i Åparken där Scouterna och Byalaget stod för arrangemanget med medel från Hässleholm kommuns tätortsbidrag. Scouterna hade korvförsäljning och alla barn kunde roa sig på hoppborgen.
Tyringe Kyrkokör och Hesslekören sjöng vårsånger.
Allmänt möte den 3 juni på Tyrs Hov angående Rädda Simhallen
Det var mer än fullsatt på Tyrs Hovs idrottshall vid stormötet om den nedläggningshotade simhallen. Per Alvarsson var moderator och många av åhörarna fick göra sin röst hörd. Alla politiker hade bjudits in men 10 stolar stod tomma eftersom de som vill stänga simhallarna i Tyringe och Bjärnum inte kunde komma. De åtta politiker som var närvarande var överens om att simhallarna ska få vara kvar åtminstone tills vidare och lovade att ge sitt stöd för en folkomröstning. Insamlingen av namnunderskrifter startade direkt efter mötet.
Den 6 juni firade vi Nationaldagen med föreningsparad i Åparken. Högtidstalet hölls av Erika Heil-Utbult. Föreningarna fick chansen att gå upp på scenen och göra reklam för sin förening. Det var även en del stipendieutdelning som Lions och Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse stod för.
Krister Wrambjer underhöll med sång och musik, Skyrups ryttarförening bjöd på gratis ponnyridning och scouterna serverade fika. Det fanns också möjlighet att skriva på namnlistorna ”rädda simhallen”
Projektgruppen Aktivitetsparken
Det första spadtaget har nu tagits och arbetet fortgår. Trafikverket och Hässleholms kommun har kommit överens om att sätta upp ett nytt säkerhetsstaket hela vägen mellan magasinet och grannfastigheten närmast väster om parken.
Projektgruppen sköter även kontakten med jordbruksverket angående utbetalning av godkänt bidrag. Det ska utlysas en tävling i samband med 6 juni firandet för att hitta det vinnande namnet på parken. Invigning av parken kommer att ske i slutet av september eller början av oktober. Se vidare info på hemsidan.
På Tyringe Museum kan man ta del av historien i ett brett perspektiv. Två gånger i veckan samlas den del av Byalaget som är drivkraften bakom muséet för att både umgås och att sortera in material i de olika delarna av
utställningen. Att vara en levande mötesplats för bygdens befolkning är också ett mål för Tyringe Museum. Under våren ordnades flera tillfällen med intressanta föreläsningar bl.a.
”När järnvägen kom till byn, bildspel om Konsthantverk, Maria Roos Brostedt om att vara kommunpolis” mm.
Sommarcafé 14.00-16.00 Tisdagar i juli
2 juli PRO kören, 9 juli Ingvar Albihn och Carolina Eldh, 16 juli Leif Linderoth, 23 juli Theresa Blom och Fredrik Häggström
Den 11 augusti Magnus Ranstorp, den 8 september Christer Glader.Se info på hemsidan
Midsommarafton firar vi traditionsenligt med att vi alla hjälps åt att klä midsommarstången kl.12.00. Dansen leds av Karin Wrambjer. Se vidare info på hemsidan
Vi önskar alla våra medlemmar en riktigt skön sommar
Hälsningar
Tyringe Byalag Gm. Lena Winberg

Jubileums- och familjedagen

Vi vill passa på att tacka alla er som kom och hjälpte till att göra vår jubileums- och familjedag till ett oförglömligt minne.

Ett stort tack till våra fina sponsorer som hjälpte till att göra denna dagen möjlig!

Lite bilder från dagen publiceras här.